Užitočné informácie o hrušky
Sladkosť pre dobrú náladu a výkon v mozgu
Hruška patrí k najsladším druhom ovocia a pritom nám dodáva len málo kalórií. Okrem toho obsahuje veľa vitamínov a minerálov, čím sa stáva absolútne odporúčania hodnou pre zdravú výživu. Nízky podiel ovocných kyselín sa postará o to, aby bola hruška obzvlášť lahodná a dobre stráviteľná.
Všeobecne o hruške
Hruška je rastlina s jadrovým ovocím, ktorá patrí medzi ružovité rastliny. Pôvodne pochádza z Kaukazu a u ľudí je už dávno obľúbená ako sladká variácia. Dokonca už starí Gréci uctievali hrušku ako plod lásky. Účinné látky hrušiek Hruška nám dodáva mnohé balastné látky a preto rýchlo nasýti. V žalúdku zostáva len na krátky čas a rýchlo sa strávi. Tým sa dôležité vitamíny, stopové prvky a minerálne látky rýchlo dostávajú cez črevá do organizmu. Popri vysokom obsahu vitamínu B boduje hruška aj rozličnými trieslovinami, stopovými prvkami a minerálnymi látkami ako zinok, horčík, vápnik, draslík, fosfor a meď.
Pozitívne vlastnosti hrušiek
K účinným látkam hrušiek patria aj hormónom podobné substancie. Pomocou nich sa hruška postará o produkciu hormónov šťastia a preto je nielen extrémne zdravá, ale podporuje aj dobrú náladu. Ovocie je perfektným zdrojom vitamínov a antioxidantov a obsahuje málo kalórií. Sekundárne rastlinné látky v hruške zabraňujú vzniku rakovinových ochorení a pomáhajú ničiť ukladanie tukov v cievach. Triesloviny pomáhajú mierniť zápaly žalúdka a čriev. Obsahom draslíka v hruške sa pozitívne ovplyvňuje funkčnosť všetkých buniek v tele. Na dostatočné množstvo draslíka sú odkázané najmä svalové a nervové bunky.